Turkey Nyttige OplysningerAfbestilling og afbestillingsomkostninger

Ifølge EU-lovgivningen har du ikke fortrydelsesret i forhold til bookingen, men det er muligt at afbestille bookingen til enhver tid og af hvilken som helst grund ved at følge instruktionerne på vores webside. Du vil få tilbagebetalt det fulde beløb, hvis du afbestiller mere end 7 dage før den anførte afhentningsdato.

• Hvis du afbestiller mindre end 7 dage før, men senest 24 timer inden den anførte afhentningsdato, vil vi tilbagebetale bookingens fulde beløb, fratrukket det mindste af: i) den fulde pris af bookningens totalomkostninger; og ii) DKK 200.
• Annullerer du en reservation inden for 24 timer før afhentningstidspunktet, afkræves du enten reservationens fulde pris eller maks. 500 DKK, hvad end der er mindst.
Tilbagebetalingen vil ske til det kredit- eller hævekort, der blev anvendt ved bookingen.

Alamo forbeholder sig ret til at annullere en booking til enhver tid på berettiget grundlag, herunder, men ikke begrænset til: force Majeure, der påvirker tilgængelighed af køretøjer, grov tilsidesættelse af lejeaftale, herunder manglende betaling af leje, chikane eller anden krænkende adfærd overfor Alamos ansatte eller kunder, ansatte eller kunder hos Alamos datterselskaber, licenshavere eller franchisetagere eller ulovlige aktiviteter. I tilfælde af sådan annullering vil vi tilbagebetale bookingomkostningen.

Ændring
Sørg venligst for at dato og tidspunkter er korrekt indtastede, når du booker dit køretøj. Hvis der sker ændringer i dine forhold, og du har brug for køretøjet på en anden dato eller andet tidspunkt, så bedes du venligst ændre bookingen.
Det er muligt at ændre reservationen online indtil 12 timer før det anførte afhentningstidspunkt ved at følge instruktionerne på vores webside. Vi opkræver ikke et ændringsgebyr, men den nye booking vil blive til den gældende markedspris. Det er ikke muligt at ændre en booking, når der er mindre end 12 timer til afhentningstidspunktet.

Udeblivelse, sen eller tidlig ankomst

Ved booking andre steder end lufthavne – Dit køretøj vil være tilgængeligt i 2 timer efter det anførte afhentningstidspunkt. Herefter kan vi ikke garantere, at et køretøj vil være tilgængeligt, når du ankommer.
For booking i lufthavne – Hvis du har indtastet et flynummer på din booking, vil køretøjet være tilgængeligt, indtil flyet er landet og clearet. Hvis en flyforsinkelse er skyld i, at du ankommer efter udlejningsstedets lukketid, vil en ansat vente, til flyet er landet og clearet. Hvis forsinkelsen er mere end en time udover udlejningsstedets lukketid, vil et gebyr for service uden for åbningstid muligvis blive opkrævet. Hvis du ikke har indtastet et flynummer på din booking, vil køretøjet være tilgængeligt indtil 2 timer efter det anførte afhentningstidspunkt eller indtil lukketid, alt efter hvilket tidspunkt der er det tidligste.
Hvis du ankommer 1 dag eller mere inden datoen, der er anført på bookingen, er det valgte køretøj muligvis ikke tilgængeligt. Udlejningsstedet vil opfylde din booking med det valgte køretøj, når det er muligt.
Henter du ikke bilen på det aftalte tidspunkt, forbeholder vi os retten til at opkræve en betaling svarende til reservationens fulde pris eller maks. 500 DKK, hvad end der er mindst. Møder du ikke op, genindsættes beløbet på dit kreditkort, minus ovenstående gebyr.

Kaskoforsikring/tyveriforsikring
Kaskoforsikring/tyveriforsikring (CDW/TP) er kombineret og inkluderet i prisen, undtagen i priserne til markedet i USA. CDW dækker skader og/eller tyveri af bilen. Skader på undersiden, interiøret og taget dækkes ikke. Eventuelle skader, der skyldes uforsvarlig kørsel og/eller overtrædelser af færdselslovgivningen i udlejningslandet, er chaufførens ansvar og dækkes ikke af CDW. I tilfælde af skade eller tyveri er det kundens ansvar at indhente en politirapport. Uden en politirapport påfalder hele ansvaret kunden. Den daglige præmie for alle bilgrupper er 13 euro, og selvrisikoen er mellem 200-500 euro, afhængigt af bilgruppen.

Udvidet kaskoforsikring
Udvidet kaskoforsikring (SCDW) dækker den selvrisiko, der gælder for CDW-dækningen, og skal købes samtidig med CDW. Skader på undersiden, interiøret og taget dækkes ikke. Eventuelle skader, der skyldes uforsvarlig kørsel, kørsel uden for veje og/eller overtrædelser af færdselslovgivningen i udlejningslandet, er chaufførens ansvar og dækkes ikke af SCDW. I tilfælde af skade eller tyveri er det kundens ansvar at indhente en politirapport. Uden en politirapport påfalder hele ansvaret kunden. Den daglige præmie er mellem 6 og 10 euro, afhængigt af bilgruppen.

Vejhjælp
Der kan tilkaldes vejhjælp ved at ringe på tlf. + 90 (216) 44 44 937. Du vil blive stillet om til en af vores vejhjælpsleverandører. Denne service er tilgængelig døgnet rundt, alle ugens dage, og er gratis. I tilfælde af hensynsløs kørsel eller overtrædelser af lejeaftalen vil kunden blive gjort eneansvarlig for eventuelle skader på bilen og omkostningerne i forbindelse med disse.

Ansvarsforsikring
Ansvarsforsikring: Maksimal erstatningsansvar for tredjeparter. Dødsfald eller personerskader pr. person, maks. fem personer: 250.000 tyrkiske lira (ca. 100.000 euro) pr. person, 1.250.000 tyrkiske lira (ca. 500.000 euro) pr. ulykke. Skader på bilen 25.000 tyrkiske lira (ca. 10.000 euro) pr. bil, 50.000 tyrkiske lira (ca. 20.000 euro). pr. ulykke. Ansvarsforsikring er obligatorisk i henhold til landets love og er inkluderet i alle priser.Bestemmelser vedr. yderligere chauffører
Der opkræves et dagligt gebyr på 7 EUR plus moms for hver enkelt ekstra chauffør, som er godkendt, eller for ægtefællen til den primære lejer. Der skal ansøges om tilladelse for den ekstra chauffør ved lejens begyndelse. Samtlige lejebetingelser er gældende for alle ekstra chauffører.

Alderskrav
Mini - MBMR, Økonomibil og Økonomisk luksusbil – EDMR, EDMD, EDAR, EDAD, HDMD, Kompakt - CDMR, CFAR, Mellemklasse og adskillige Standard-biler – IDMR, IDMD, IDAR, IDAD, IWMD, SDMR, SDMD, SDAD – er tilgængelige for lejere på 21 år og derover. Der opkræves et gebyr på EUR 11,02 plus moms pr. dag for unge chauffører. Minivarevogn MVMR, Mellemklasse-SUV, Stor bil, Standard-SUV'er, Premium- og Luksusbil – IFAR,FDAR, SFAR, SFAD, PDAR, LDAR, LVMD – er kun tilgængelige for lejere på 25 år og derover. Der opkræves ikke gebyr for unge chauffører i disse bilgrupper.

Krav til kørekort
Alle chauffører (lejeren og ekstra chauffører) skal fremvise et gyldigt kørekort på udlejningstidspunktet. Ud over et gyldigt kørekort skal alle kunder fremvise id-kort eller pas. Hvis kunden er udlænding, skal han/hun fremvise papirseglet på sit pas ved skranken.

Politik for kørsel på tværs af landegrænser
Biler må på intet tidspunkt køres ud af Tyrkiet.


Godkendte betalingsmetoder: AMEX, Diners, Mastercard og VISA modtages som sikkerhedsdepositum (sd): for hver billeje kræves der et kreditkort (VISA, Mastercard, Diners eller AMEX). Depositum: Alle kunder skal lægge et kreditkortdepositum på udlejningstidspunktet. Depositummet er fra EUR 100 til EUR 350 plus udgiften til selve billejen, afhængigt af bilklassen. Depositummet er baseret på forlængelsesdage, evt. brændstofservice, og det kan stige i takt med, at tilvalgsmuligheder tilføjes ved skranken. Køb af visse forsikringsdækninger kan reducere depositummet. Debetkort/kontanter/andet: debetkort, rejsechecks og eurochecks modtages ikke. Kontanter kan ikke anvendes til depositummet, men kan bruges til betaling af billejen ved returnering – dog kun, hvis du har oplyst kreditkortdetaljer ved afhentning af udlejningsbilen.